Din iPad Pro kan vara böjd, men det är ingen defekt

Det var i november som vi började höra rapporter om att vissa iPad-enheter från Apple (iPad Pro 11 och iPad Pro 12,9 från 2018) visade svaga böjningar, antingen direkt ur förpackningen eller efter en tid av normal användning av enheterna. Nu har Apple svarat på dessa påståenden och medgett att vissa enheter faktiskt är böjda, men påstår att det inte anses vara en defekt.

I ett samtal med The Verge, sa företaget att några enheter av deras senaste modell av iPad Pro skeppats ut med en svag böjning i aluminiumchassit, som ett resultat av en kylningsprocess under tillverkningen. Apple hävdar dock att detta inte är något som ska påverka surfplattornas prestanda på något sätt eller bli värre med tiden.

Det verkar som att det finns en större risk att du kommer att drabbas av problemet om du har en LTE iPad Pro, då böjningen ofta är synlig vid plastantennremsan, men vi har även fått höra rapporter om böjningar på Wi-Fi-Only modellerna också.

Ett utmärkt exempel av en böjd iPad som laddades upp av MacDonaldTrump på MacRumors

Ett utmärkt exempel av en böjd iPad som laddades upp av MacDonaldTrump på MacRumors

14 dagars returrätt

Om din iPad Pro skulle ha en sådan böjning, har du möjlighet att lämna tillbaka den eller byta ut den inom fjorton dagar efter ditt köp. Det är dock oklart om Apple låter dig byta ut enheten utan någon extra kostnad efter dessa fjorton dagar. Med tanke på att det inte anses som någon tillverkningsdefekt, antar vi att du kommer att behöva betala.

Det är också oklart hur utbrett detta problem faktiskt är. The Verge hävdar att både deras första iPad Pro 11 och ersättningen de fick var böjda.

Enligt Apple har de dock inte sett att fler enheter än vanligt har lämnats tillbaka, något som föreslår att det inte är särskilt många som drabbas av problemet eller att användare helt enkelt inte bryr sig allt för mycket om den lätta böjningen.

Hur som helst verkar detta inte vara ett lika stort problem som "BendGate" var, men vi kommer att uppdatera dig så fort vi får höra något mer om det.

  • Apples senaste iPad 9,7 verkar inte vara drabbad av problemet
Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.