Nintendo Switch Lite julkistettiin – saapuu syyskuussa

Lähde: Nintendo (Crédito de imagen: Nintendo)

Kuukausia kestäneiden huhujen jälkeen Nintendo on viimein julkistanut virallisesti uuden Nintendo Switch -konsolin. Nintendo Switch Lite on emolaitettaan pienempi ja toimii ainoastaan käsikonsolina. Se julkaistaan kolmessa eri värissä: keltainen, harmaa ja turkoosi.

Nintendon mukaan konsoli on suunniteltu "käsikonsolipelaamista varten", eikä se siten tue erillisiä JoyCon-ohjaimia tai telakointia. Siinä on kuitenkin sisäänrakennetut ohjaimet.

Lisäksi Nintendo Switch Lite tukee ainoastaan niitä Nintendo Switch -pelejä, jotka tukevat käsikonsolipelaamista.

Nintendo Switch Lite julkaistaan 20. syyskuuta 2019. Se maksaa 199,99 dollaria, eli noin satasen vähemmän kuin nykyinen Switch-konsoli. Suomessa Switch-konsolia myydään tällä hetkellä reilun 300 euron hintaan.

Laitteesta julkaistaan marraskuussa myös rajoitettu Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta -versiot, joilla juhlistetaan Pokémon Sword - ja Shield -pelien julkaisua. Näissä malleissa on syaanin ja magentan väriset näppäimet sekä kuvat kahdesta uudesta legendaarisesta pokémonista.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.