Death Stranding kommer att bli "riktigt roligt" enligt Kojima - när du är halvvägs igenom spelet

(Crédito de imagen: Kojima Productions)

Det känns som att Hideo Kojima avslöjar nya, udda detaljer om Death Stranding varje dag. Det senaste? Death Stranding kommer inte att bli "riktigt roligt" förrän halvvägs genom spelet.

I en intervju med Gamereactor på Tokyo Game Show 2019, jämförde han Death Stranding med Alien-filmen och avslöjade att saker och ting bara börjar bli riktigt roligt under spelets senare hälft - efter ett långdraget intro.

"När du spelar spelet, kommer du att dras in väldigt långsamt i början", berättade Kojima för Gamereactor. "Det är inte som Terminator eller Star Wars. Det finns ingen förklaring eller något. Det är väldigt enkelt att göra på det sättet, men handlingen fortskrider långsamt. Speciellt i början".

Så när börjar saker och ting dra igång på allvar? Enligt Kojima kommer det börja bli "riktigt roligt när du slutfört 50% av spelet".

(Image credit: Kojima Productions)

Tillgängligt eller irriterande?

Tanken bakom denna (något frustrerande) aspekt av Death Stranding är att det ska göra spelet mer tillgänglig för alla typer av spelare.

Detta verkar vara ett stort fokus för Kojima, som tidigare avslöjat att Death Stranding till och med kommer att ha ett "very easy"-läge, som i princip gör det möjligt för icke-gamers att spela utan några problem.

Spelare borde dock inte behöva spela så långt för att verkligen kunna börja ha roligt med spelet - en debatt som också väcktes i samband med Assassin's Creed Odyssey.

Death Stranding kommer att släppas den 8 november 2019, men du kan förvänta dig att få höra mer detaljer om spelet innan dess.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.