Apples iPad Pro 2018 kan komma att få en snabbare processor än iPhone XS

Apple A12X

Det har sedan länge ryktats om att Apples kommande iPad Pro 2018 kommer att använda en A11X-processor, som antagits vara en iterativ förbättring på fjolårets A11 Bionic, som användes inuti iPhone X. Nu verkar det dock som att det inte är fallet.

En ny rapport från 9to5Mac tyder på att iPad Pro kommer att ha en nyare A12X-processor som bygger vidare på det senaste A12 Bionic chipsetet, som användes inuti iPhone XS.

De citerar "källor som är bekanta med produktutvecklingen" och beskriver processorn, som kommer att vara snabbare än den vi förväntade oss. Den här versionen av Apples mobila chipset ska till exempel ha en kraftfullare grafikprocessor, som kallas för Vortex.

Den här processorn kommer såklart att vara baserad på Apples och ARMs 7 nanometers-tillverkningsprocess, som debuterade med iPhone XS-serien i år.

Detta hade inneburit att iPad Pro-serien kommer att hoppa över en generation av processorer helt och hållet, eftersom den senaste iPad Pro på 10,5 tum använder ett A10X Fusion chipset. Detta hade känts vettigt, då den enda Apple-enheten som använder A11 Bionic processorn numera är iPhone 8.

Resten av rapporten från 9to5Mac återger rykten vi hört sedan tidigare och nämner bland annat en heltäckande skärm, Face ID i landskapsläge, stöd för Thunderbolt 3 (USB-C) och en ny Apple Pencil.

Så för att behålla samma tradition, där iPad-processorer bygger vidare på befintliga iPhone-processorer för bättre prestanda, verkar det som att Apples kommande iPad Pro kommer att skippa en hel generation av processorer på en gång. 

Det verkar verkligen som att det är dags att bli ivrig över vad som kommer att bli Apples mest kraftfulla mobila enhet hittills.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.