Test: OBS Studio

Her får du alt du trenger til å strømme video direkte på nett.

TechRadar Veredicto

OBS Studio er det mest funksjonsrike gratis skjermopptaks- og strømmeverktøyet for spillere, og du får alt du trenger for å oppnå et profesjonelt resultat. Det kan ta litt tid å bli kjent med grensesnittet, men det er verdt innsatsen.

Pros

 • +

  Opptak og live-strømming

 • +

  Et stort utvalg av ulike kilder

 • +

  Optimalisert for spillere

Contras

 • -

  Lite hjelp og veiledning

¿Por qué puedes confiar en TechRadar? Nuestros revisores expertos pasan horas probando y comparando productos y servicios para que pueda elegir el mejor para usted. Obtenga más información sobre cómo probamos.

YouTube gir hvem som helst mulighet til å være en kringkaster, men for å komme i gang må du ha et program som kan håndtere og kombinere innholdet ditt. Det kan være noe så enkelt som et opptak du har gjort på et videokamera, men det er også sannsynlig at du etter hvert vil gjøre noe litt mer komplekst med flere kilder.

OBS Studio

Last ned her: OBS Studio

Utvikler: Jim

Operativsystem: Windows, Mac, Linux

Versjon: 20

Med OBS Studio kan du ikke bare spille inn direkte fra webkameraet og en mikrofon – du kan også klippe inn opptak fra spill, legge til eksisterende video og stillbilder, strømme et vindu eller utsnitt av skjermen din, og mye mer.

Som du kanskje har gjettet fra navnet er OBS Studio et programvarestudio, og det gir deg altså mulighet til å jobbe med flere kilder og blande dem sammen til en sømløs videostrøm.

En slik kilde kan for eksempel være en innspilt video, noe som er et godt valg hvis du vil ha mulighet til å gå tilbake og redigere ut feil, eller bare vil ha mulighet til å ta en ekstra gjennomgang før du publiserer. Alternativt kan du live-strømme og mikse samtidig.

Støtte for alle de viktige strømmenettstedene er på plass, inkludert Twitch, YouTube, DailyMotion, beam.tv, Livecoding.tv, Facebook Live og Restream.io.

Brukeropplevelse

OBS Studio kan virke litt mystisk i begynnelsen, og du får lite veiledning og informasjon om hvor du skal begynne. Er du ikke vant til denne typen programvare, kan det derfor være du må prøve og feile litt.

OBS Studio er det perfekte verktøyet når du skal live-strømme til Facebook, Twitch eller YouTube.

OBS Studio er det perfekte verktøyet når du skal live-strømme til Facebook, Twitch eller YouTube.

Det kan virke skremmende å skulle mikse videoopptak på direkten, så det kan være lurt å prøve deg på noen testvideoer først. Arbeidsflyten er nemlig ikke særlig intuitiv og krever litt tilvenning, men det er ikke verre enn at du får det til med litt trening.

Nyeste oppdatering

Den nyeste versjonen av OBS Studio har fått et modulært grensesnitt, som lar brukerne aktivere, deaktivere og flytte ulike elementer etter eget ønske. Du får også et nytt valg som lar programmet automatisk velge den beste serveren for strømming til Twitch. Du finner en komplett oversikt over endringer i lanseringsnotatene.

Konkurrentene

Truls Steinung
Journalist

Truls Steinung har jobbet for TechRadar siden starten i Norden i 2018, og har før det over 10 års erfaring som tech-journalist for en rekke ulike utgivelser. Han fokuserer hovedsakelig på produkttesting, og han har spesielt god kjennskap til lydprodukter, mobil, PC og nettverk.