Test: Google Pixel 3 XL

Det beste kameraet, og det største skjermhakket

¿Por qué puedes confiar en TechRadar? Nuestros revisores expertos pasan horas probando y comparando productos y servicios para que pueda elegir el mejor para usted. Obtenga más información sobre cómo probamos.

Batteritid

Den største Pixel 3 XL-modellen er den du skal velge om du er urolig for batterikapasiteten. Ivrige brukere ønsker seg batterier som varer hele dagen, og alle andre vil oppnå nærmere ett og et halvt døgn med denne telefonen.

Vi erfarte at batteikapasiteten på 3430 mAh var kraftig nok for våre dagligdagse behov, selv om det ikke er like kraftig som på Samsung Galaxy Note 9, med 4000 mAh. Det er nærmere 3500 mAh-batteriet til Samsung Galaxy S9+, og Google har dessuten noen smarte energisparingsknep her.

Adaptivt batteri, den nye Android Pie-funksjonen som skrur av energisultne apper du ikke bruker, vil gi deg mer batteritid, og det vil også en nedgradering av pikselantallet til Full HD+ i stedet for QHD+. Du vil ikke merke forskjellen.  For oss varte Pixel 3 XL rundt et halvt døgn mer enn den mindre Google Pixel 3, med et 2915 mAh-batteri, i realistiske tester.

Google Pixel 3 XL leveres med en 18W-lader, noe som gir høyere ladehastighet enn en vanlig USB-lader, og telefonen støtter dessuten hurtig trådløs lading. Alle Qi-laderne fungerte godt under våre tester (men noe langsommere en vanlig lading), og Google selger et nytt stativ, Pixel Stand, om du ennå ikke har en trådløs lader.

Den minimalistisk utseende Pixel Stand fungerer også som en meldingsvarsler, slik at din Pixel 3 XL nesten blir som en liten Google Home Hub. Men vi fant ut at dette stativet ikke kan slås sammen, og at det dessuten er litt overpriset. Mophie og Samsungs trådløse ladere er billigere, og vi opplevde dem som lettere å reise med.

Spesifikasjoner og ytelse

Google Pixel 3 XL er bygget for å gi stabil, daglig ytelse, men du får ikke rekordhastigheter fra brikken og RAM-konfigurasjonen.

Den bruker den nyeste Qualcomm Snapdragon 845-brikken, sammen med 4 GB RAM, i en tid da Googles konkurrenter lager telefoner med 6 GB og 8 GB RAM. Samtidig slår Apples A12-brikke, og selv fjorårets A11-brikke, Snapdragon 845 ned i støvlene.

Ytelsestester, og særlig Geekbench 4 for test av ytelse jevnt over, støtter det spesifikasjonene antyder. Pixel 3 XL får en flerkjernepoengsum på 8350, noe som plasserer den bak Samsung Galaxy S9, og enda lengre bak telefoner som Note 9, OnePlus 6 og iPhone XS Max

Og det er helt greit, av to grunner. For det første opplevde vi ingen forsinkelse med Pixel 3 eller Pixel 3 XL i vår omfattende dag-til-dag-test av begge telefonene. For det andre er dette maskinvare skapt av Google, som kjører ren Android-programvare. Derfor opplever vi hurtig ytelse fra dag én, og vi regner med at den er like bra når neste oppgradering av operativsystemet rulles ut, trolig i august 2019.

Du vil oppleve at ytelsen er god nok, selv om telefonen ikke er like fremtidssikret som iPhone XS, Razer Phone 2 og Asus ROG Phone. Gamere bør nok se andre steder hvis de først og fremst vil ha den beste gaming-telefonen, og ikke den beste kameratelefonen.

Android 9.0 Pie og appene

Google Pixel 3 XL er den beste måten å nyte endringene i grensesnittet til Android 9.0 Pie, der du har en stor skjerm og virkelig kan dra nytte av det enda mer raffinerte Material Design og den forbedrede batteritiden. 

Den leveres med grunnleggende Android-programvare, som med hensyn til utseende og følelsen står i kontrast til andre skapere av Android-telefoner, som nokså fritt endrer Googles programvare etter eget forgodtbefinnende (og til misnøye for tilhengere av «ren» Android). Alt her er akkurat slik Google planla det.

Likevel må du være forberedt på forandringer. Googles skjermintegrerte navigasjonsknapper langs skjermens underkant er skalert ned, og krever innlæring av nye gester. Hjem-knappen er for eksempel blitt flatere, som på iPhone X, og trykker du på den kommer du til startskjermen. Sveiper du den fra bunnen åpner du den nye «forrige-menyen», og sveiper du den helt opp, finner du det nye lagringsstedet for appene. Tilbakeknappen er noe av det samme, men litt mindre enn tidligere.

I Googles nye grensesnitt er det også gjort plass til skjermhakket øverst på skjermen. Klokke og meldingsvarlser er lagt på venstre side av skjermen, mens ikoner for LTE, signalstyrke og batteritid ligger til høyre. Den skjermintegrerte volumglidebryteren ligger nå langs høyre ytterkant, ved siden av den fysiske. Denne glidebryteren tar seg nå av volumet på medieavspilling, mens den lille knappen øverst styrer om du har i ringe-, stille- eller vibrasjonsmodus.

Mer enn noe annet, vil du få mer utbytte av den automatiske styringen av Adaptive Battery Life og Adaptive Brightness. Adaptive Battery Life utnytter Googles maskinlæringsfinesser til å finne ut hvilke apper du ikke vil bruke i fremtiden, og reduserer dermed unødvendig tapping av energi. Adaptive Brightness tar omgivelsene dine med i beregningen, for å kunne spare litt energi der det er mulig.

Og mer skal skje på Android Pie-fronten. App Slices og App Actions ble vist frem på Google IO-konferansen, og de gjør det mulig med snarveier ti lapper (og innholdet i disse appene). Vi planlegger å oppdatere denne testen når disse funksjonene aktiveres på Google Pixel 3 XL.

Matt Swider