Nvidias toppmodell av grafikkort, RTX 2080 Ti, har mer problem än vad det borde ha

Det mest kraftfulla grafikkortet att någonsin komma ut på marknaden har stött på några allvarliga problem, efter att ett antal användare har rapporterat att deras Nvidia GeForce RTX 2080 Ti-grafikkort har drabbats av ett antal olika problem.

Rapporterna nämner bland annat problem med grafikkorten redan under dag ett, enligt Digital Trends, där instabiliteter hittats omedelbart efter installationen av kortet, medan grafikkortet har dött efter bara några dagar av normal användning för andra användare.

På diverse Nvidia-forum och relevanta Reddit-trådar, har ett alarmerande högt antal användare berättat att deras kort har slutat fungera. I majoriteten av fallen handlar det om Founders Edition av grafikkortet och i vissa fall har till och med ersättningskorten från tillverkaren haft samma problem.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

GeForce RTX 2080 Ti är det bästa av det bästa just nu (när det faktiskt fungerar) och har förmågan att hantera 60 bilder per sekund och gaming i 4K utan problem och erbjuder dessutom den imponerande funktionen känd som strålspårning.

De tidiga problemen hade kanske inte känts så allvarliga om det inte vore för grafikkortet otroligt höga pris - Founders Edition kostar till exempel 1 199 dollar (cirka 11 000 kronor).

Detta är förhoppningsvis bara ett problem med de allra tidigaste enheterna som kan lösas med hjälp av några buggfixar, då kortet för övrigt ser väldigt lovande ut.

Håll utkik här på TechRadar, för mer nyheter om allt det senaste från Nvidia.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.