Huawei Mate 20 Pro har fotograferats i en slående Twilight-färg

Vi är mindre än en vecka från lanseringen av Huawei Mate 20 och Huawei Mate 20 Pro den 16 oktober och det verkar inte finnas särskilt mycket kvar att avslöja om dem, men idag fick vi ytterligare bevis på att Huawei Mate 20 Pro kommer att släppas i en av Huawei P20-seriens populäraste färger.

Vi snackar såklart om Twilight-färgen, som skiftar från en blå till en lila ton. Du kan se färgen i bilderna nedan, som delades av den trovärdiga läckan Evan Blass. Detta är andra gången vi får se den här färgen, så det känns sannolikt att den kommer att dyka upp.

Bortsett från färgen, stämmer bilderna dessutom överens med andra saker vi fått höra tidigare, som bland annat en trippelkamera på baksidan i en kvadratisk uppsättning, något rundade kanter och en flärp vid skärmens överkant.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

See more

Toppar listorna

Vi har också fått höra nyheter om grundmodellen Huawei Mate 20, då mobilen verkar ha dykt upp i AnTuTu-benchmarktestet, något som upptäcktes av BGR. Mobilen verkar inte bara finnas med på listorna, men toppar dem med en poäng på 313 561. Som jämförelse fick Samsung Galaxy Note 9 en poäng på 283 641.

Även om poängen krossar alla Android-mobiler, ligger den fortfarande bakom iPhone XS som fick en poäng på 363 525.

Vi tvivlar dock inte på att Mate 20-serien kommer att vara oerhört kraftfull. Huawei Mate 20 Pro har också överträffat de flesta Android-mobiler i Geekbench-benchmarktesterna.

Den här prestandan beror förmodligen på Kirin 980-chipsetet som serien kommer att använda. Detta är det första Android-chipsetet som är baserat på 7 nanometer (där den mindre storleken resulterar i bättre effektivitet), även om Apples senaste mobiler också använder chipset som är baserade på 7 nanometer.

Via PocketNow

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.