Det fristående Shadow VR-headsetet kommer att ta sig an Oculus Quest

Framtiden för VR är trådlös och fristående. Detta är något som blivit tydligt efter lanseringarna av Oculus Go, HTC Vive Focus och den kommande Oculus Quest. Allt handlar dock inte bara om Oculus, Facebook och HTC när det kommer till virtuell verklighet. Låt oss nämligen presentera Shadow Creator och deras fristående Shadow VR-headset.

Shadow VR är ett Vive Wave-baserat headset med 6 DOF, precis som Vive Focus, som kommer att släppas tillsammans med en ännu ej tillkännagiven kontroller som företaget gjort.

Det drivs av Qualcomm Snapdragon 835 och har en något lägre upplösning på 2 560 x 1 440 jämfört med Quest och Focus som har upplösningar på 2 880 x 1 600. Du får dock ett synfält på 110 grader, något placerar dig i mitten av all action och ger dig en otrolig frihet.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Mer på väg?

Den nya enheten följer referensdesignen för Vive Wave och du får återigen stereoskopiska kameror på framsidan av headsetet, som möjliggör spårning av rörelser både inifrån och utifrån.

Vi vet för närvarande inte särskilt mycket mer om Shadow VR, förutom dess pris och utgivningsdatum. Det kommer att kosta runt 3 500 kronor och kommer att släppas den 11 november. Det innebär att headsetet kommer att släppas relativt snabbt, med tanke på att det i princip dykt upp från ingenstans.

För närvarande arbetar 15 företag tillsammans med HTC på Android-drivna VR-enheter, så det kommer att bli intressant att se vad framtiden har för spännande nyheter att bjuda på.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.