iPhone 13:n julkistuspäivä on jo lähes varma tuoreen lähteen valossa

Taiteilijan näkemys iPhone 13:sta violettina.
(Kuva: TechRadar)

Yksityiskohdat iPhone 13:n virallisesta saapumisesta ovat vieläkin pimennossa. Valtaosa aiemmista vuodoista ja uutisista ovat osoittaneet kuitenkin yhteen päivämäärään: syyskuun 14. päivä. Nyt isobritannialainen Sky Mobile -sivusto on käytännössä vahvistanut ajankohdan todeksi.

Sky Mobile tarjoaa palvelua, jossa käyttäjä voi halutessaan rekisteröityä tulevia isoja julkistuksia varten. Asiassa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta sivustolla mainitaan erityisesti syyskuun 14. päivä, jota ennen rekisteröityneet saavat erikoistarjouksen. Kumpaakaan Applea tai iPhone 13:a ei mainita nimeltä, mutta päivämäärä ja "uusi sukupolvi on saapumassa" -otsake ovat vähintäänkin ilmiömäisiä sattumia.

Edellä mainitun lisäksi Twitter-käyttäjä Nils Ahrensmeier kertoo, että yksi sivuston kuvista on nimeltään "Apple_Launch_Pre_Reg". Kuvan metatiedot karistavat viimeisetkin luulot siitä, etteikö Sky Mobile puhuisi iPhone 13:sta. 

Sivusto antaa rekisteröityä tulevia julkistuksia varten.

(Image credit: Sky Mobile)

iPhone 13 on siis todennäköisesti aikataulussa ja saapuu fanien ihailtavaksi syyskuun 14. päivä, eli ensi viikon tiistaina. On tietysti mahdollista, että Sky Mobile on yksinkertaisesti arvannut uusien Apple-puhelimien paljastuspäivän. Toisaalta Iso-Britannian yksi isoimmista televiestintäyhtiöistä voi hyvinkin tietää puhelimien virallisen saapumisajankohdan tässä vaiheessa.

Phone Arena on myös noteerannut, että Sky Mobilen tämänhetkiset tarjoukset menevät umpeen syyskuun 16. päivä. Se on vuorokausi ennen oletettujen ennakkotilausten avautumista, mitä veikkaillaan syyskuun 17. päiväksi. Apple on perinteisesti avannut uudet puhelimet ennakkotilattavaksi paljastusviikon perjantaina.

Tarjousten päättyminen ennen iPhone 13:n ennakkotilauksia ei ole todennäköisesti sattumaa, vaan sivusto pyrkii päivittämään ne uusia Apple-luureja varten.

Uutisoimme vasta myös siitä, että iPhone 13 hyödyntää satelliittiyhteyttä syrjäseuduilla.

Sauli Partanen

Sauli Partanen on freelancer toimittaja ja sisällöntuottaja, joka pyrkii tuottamaan rehellistä tietoa ympäröivästä peli- ja tekniikkamaailmasta.