OnePlus 6 recension

Hastigheten och telefonen du behöver.

TechRadar Fazit

OnePlus 6 känns finslipad och passar bra in tillsammans med toppkonkurrensen från företag som Apple, Samsung och Sony. Prestandan är bra, skärmen är ljus och färgstark, designen är tilltalande och den har dessutom en hyfsad kamera.

Pro

 • +

  Gott om kraft med starka kameror

 • +

  Stilrent Android-gränssnitt

 • +

  Snygg glasdesign

Kontra

 • -

  "Bara" Full HD-upplösning

 • -

  Inget expanderbart lagringsutrymme

 • -

  Ensam, nedåtriktad högtalare

Warum können Sie TechRadar vertrauen? Unsere Experten verbringen Stunden damit, Produkte und Dienstleistungen zu testen und zu vergleichen, damit Sie das Beste für sich auswählen können. Erfahren Sie mehr darüber, wie wir testen.

 OnePlus 6 känns som den mest polerade smarttelefon som företaget gjort hittills.

Den glänser med en heltäckande glasdesign, som tar den till samma nivå som flaggskepp som Samsung Galaxy S9 och iPhone X. Den har dessutom en 6,28-tums skärm komplett med den moderna svarta fliken, dubbla kamerasensorer på baksidan, både fingertrycks- och ansiktsupplåsning tillsammans med 256 GB lagring.

Den erbjuder flera stora förbättringar över OnePlus 5T (och OnePlus 5) som den ersätter. Även om den inte bryter någon ny mark gällande funktioner, har OnePlus 6 ett tilltalande paket som håller den relevant under 2018.

Pris och tillgänglighet

 • Utgivningsdatum 22:a maj
 • Kostar runt 5 295 kronor för 6GB/64GB-modellen

Utgivningsdatumet för OnePlus 6 är 22:a maj i Nordamerika, Europa och Indien, följt av en rad andra länder kort därefter.

I Storbritannien finns OnePlus 6 enbart tillgänglig via kontrakt från O2 eller SIM-fri från OnePlus' egna hemsida.

Det finns fortfarande ingen information om när eller fall den kommer finnas tillgänglig i Australien. Priserna börjar runt 5 295 kronor för modellen med 6 GB RAM och 64 GB lagring, vilket är en aning dyrare än OnePlus 5T som går att få för cirka 5 000 kronor med samma RAM och lagring.

Sedan finns 8 GB/128 GB-modellen för cirka 5 995 kronor, som återigen är en ökning jämfört med 5T-modellen.

Slutligen finns den nya toppmodellen med 8 GB/256 GB lagring, som officiellt tar över titeln som OnePlus' dyraste smarttelefon någonsin med sitt pris på cirka 6 395 kronor.

Det är fortfarande billigare jämfört med telefoner som Galaxy S9, iPhone 8, LG G7 ThinQ och Sony Xperia XZ2, men om du letar efter något ännu mer prisvärt kan du kolla in Honor 10.

Om du befinner dig i Indien eller Kina, är 8 GB/256 GB-modellen av OnePlus faktiskt i form av en tillfällig Marvel Avangers upplaga, som finns tillgänglig från den 29:e maj för 44,999 Rs.

Kolla in vår OnePlus 6 video nedan.

Skärm

 • Största skärm någonsin från OnePlus med 6,28-tum
 • Full HD, Full Optic AMOLED med 19:9 bildförhållande
 • 84% förhållande mellan skärm och kropp delvis tack vare fliken

Skärmen på OnePlus 6 är en av de stora nya funktionerna på telefonen. Det är faktiskt den största skärmen som företaget någonsin använt på en telefon, med en 6,28-tums Full Optic AMOLED som överskuggar 6,1-tums skärmen som används på 5T-modellen.

OnePlus fortsätter att stöda det populära 19:9 bildförhållandet och ger dig en ganska hög skärm, som ger dig större skärmyta när du skrollar genom listor som till exempel Twitter-flöden.

Även om skärmen är större, är upplösningen densamma med "enbart" Full HD. Det är 2280 x 1080 för att vara exakt, vilket säkerställer att den håller samma 402 pixlar per tum som OnePlus' tidigare flaggskepp.

I en värld där QHD snabbt blir normen på mobilmarknaden, är skärmupplösningen ett av nyckelområdena där företaget struntat i möjligheter i ett försök att hålla kostnaderna nere.

Skärmen är ljus och färgstark, vilket ger en tilltalande detaljnivå. Om du lägger den sida vid sida med en Galaxy S9 kommer du se att OnePlus 6 inte riktigt är lika bra (den har inget HDR-stöd heller), men med tanke på prislappen är detta inte riktigt något problem.

Tack vare minskningen i ramen ovanför och nedanför skärmen, har OnePlus 6 dessutom ett 84% förhållande mellan skärm och kropp. Vi gissar att detta är något som kommer göra fans nöjda men det har kommit till ett pris, då företaget infört en svart flik vid toppen av skärmen.

Den är mindre än fliken på iPhone X men större än kameradelen på Essential Phone, något som placerar den ganska nära fliken på Huawei 20.

OnePlus har sagt att fliken inte enbart lades till som en funktion för att passa in. En talesman för företaget berättade för TechRadar: "OnePlus uppskattar trenden med att minska ramen och öka förhållandet mellan skärm och kropp, så vi tänkte över beslutet med den svarta fliken länge.

"Vi vill leverera teknologin som för närvarande fungerar bäst och vi måste vara säkra på tekniken vi använder i våra enheter, eftersom vi bara gör en enhet åt gången.

"Fliken fungerar bäst för tillfället. I slutändan handlar det inte om fliken, utan skärmen överlag."

Oavsett om du är för eller emot den svarta fliken, har den ett användbart syfte för OnePlus 6. Den är nämligen plats för den främre kameran, hörluren, LED-notifikationsljuset och ljussensorn. 

För dem som verkligen inte gillar denna trend, går det att effektivt "gömma" den på OnePlus 6. Detta kan du göra genom att göra ena sida av skärmen svart för att skapa en kontinuerlig kant, men denna funktion kommer bli tillgänglig senare via en mjukvaruuppdatering efter lansering.

Efter det är valet ditt, men det finns något ganska tillfredsställande med att se din bakgrundbild sträcka sig runt den svarta flikens sidor. Fast det kanske bara är vi som tycker så.

När du plockar fram OnePlus 6 ur kartongen kommer du se att den kommer med ett fabriksmonterat skärmskydd, något som alltid är trevligt. Det tar dock lite fokus från telefonens övergripande design och är dessutom lite av en damm- och fingeravtrycksmagnet.

Det är lätt att ta bort och gör att telefonen omedelbart ser snyggare ut, men då utsätter du skärmen för eventuella repor så tänk efter innan du bestämmer dig för att dra av det.

Amanda Westberg
Chefsredaktör TechRadar Norden

Amanda Westberg har varit en del av TechRadar-projektet sedan starten 2018 och sitter nu på rollen som chefsredaktör för TechRadar i Norden. Under sin tid på hemsidan har hon hunnit skriva tusentals artiklar och håller noggrann koll på teknikvärlden och dess trender. Som en gamer och träningsentusiast har hon en förkärlek för allt gaming- och fitnessrelaterat, där bland annat smartklockor är en favoritkategori att skriva om.