Warum können Sie TechRadar vertrauen?
Käyttöliittymä
Honor 10:ssä on viimeisin Android 8.1 Oreo -käyttöliittymä, mutta se on liitetty Huawein omaan käyttöliittymään, Emotion UI 8.1:een.
Käyttöliittymän ulkoasu poikkeaa merkittävästi muista Android-puhelimesta ja saattaa vaatia hieman totuttelua.
Siinä ei ole oletuksena esimerkiksi sovellusvalikkoa. Sen sijaan sovellukset on aseteltu iOS:stä tuttuun tapaan puhelimen kotinäytölle. Jos ratkaisu tuntuu oudolta, saa sovellusvalikon lisättyä helposti puhelimen näyttöasetuksista.
Emotion UI 8.1 näyttää onneksi huomattavasti paremmalta kuin Honorin aiemmat käyttöliittymät ja sitä pystyy myös muokkaamaan kattavasti käyttäjän oman maun mukaan.
Videot, musiikki ja pelaaminen
Honor 10:n terävä näyttö sopii mainiosti videoiden katseluun, mutta harva ohjelma pystyi vielä hyödyntämään koko suuren näytön pinta-alan.
Notch ei varsinaisesti häiritse käyttämistä ja sen reunoilla olevat alueet muuttuvat videoita katsellessa mustiksi palkeiksi, joten kuva ei jatku iPhone X:n tapaan loven molemmille puolille.
Videot näyttävät hyvältä kiitos Honor 10:n kirkkaan ja selkeän näytön. Olimme erityisen vaikuttuneita näytön laajoista katselukulmista, joten videoita kelpaa katsella myös yhdessä kavereiden kanssa.
Honor 10 on päättänyt säilyttää vielä 3,5 mm:n kuulokeliitännän, joka löytyy puhelimen pohjasta. Monet lippulaivoista ovat jo siirtyneet Bluetoothiin ja kuulokeadaptereihin, mutta kuulokeliitäntä on edelleenkin mukava lisä kaikille langallisia kuulokkeita käyttäville.
Puhelimessa on vain yksi pohjaan sijoitettu kaiutin, joten ääni peittyy helposti, kun puhelinta pitää vaakatasossa. Kaiutin on riittävän äänekäs ja äänenlaatu on kohtuullinen. Se ei kuitenkaan pärjää stereokaiuttimilla varustetuille malleille.
Pääsimme myös pelaamaan puhelimella ja huomasimme, että esimerkiksi graafisesti vaativa Injustice 2 pyöri laitteella ongelmitta. Kuva liikkui sulavasti ja pelin tasot latautuivat nopeasti. Voit siis odottaa Honor 10 olevan Honor 9:n tavoin loistava puhelin pelaamiseen.
Suorituskyky ja benchmark-testit
Honor 10:ssä on Huawein paras suoritin, Hilisilicon Kirin 970. Sama suoritin nähtiin myös aiemmin tänä vuonna julkaistussa Huawei P20:ssä.
Se on varsinainen tehomylly myös Honor 10:ssä, sillä puhelin selviytyy leikiten kaikesta, minkä sen eteen laittaa. Meillä ei ole ollut mitään moitittavaa puhelimen suorituskyvystä koko testijaksomme aikana.
Toistaiseksi Suomessa nähdään ainoastaan 4 Gt:n RAM-muistilla varustettu versio, mutta tietyissä maissa puhelin on saatavilla myös 6 Gt:n RAM-muistilla.
Honor 10 saavutti Geekbench 4:n multi-core-testissä 6 570 pistettä, joka jättää sen itse asiassa heikommalle tasolle kuin Honor Play, joka sai samaisessa testissä tuloksen 6 602.
Puhelinta myydään Suomessa sekä 64 Gt:n (449 €) että 128 Gt:n (499 €) versiona, mutta suosittelemme valitsemaan siihen suuremman tallennustilan. 50 euron lisähinta tuplasti suuremmasta tallennustilasta on mielestämme oiva tarjous. 64 gigatavua kun täyttyy melko nopeasti, jos kuvaat paljon videoita tai haluat siirtää musiikkia puhelimesi muistiin.
Honor 10:n tallennustilaa ei saa myöskään lisättyä jälkeenpäin, sillä puhelimessa ei ole microSD-paikkaa. Tämä kannattaa siis ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä.
Ensivaikutelmamme
Honor on jälleen onnistunut tuomaan markkinoille puhelimen, joka pystyy samaan kuin kilpailijansa, vaikka on niitä selkeästi edullisempi.
Uutuuden parhaat puolet ovat kamera, muotoilu ja näyttö, mutta emme olleet vakuuttuneita sen akunkestosta ja Huawein EMUI-käyttöliittymästä.
Laite on vakuuttava kokonaisuus omassa hintaluokassaan, mutta samaan hengenvetoon täytyy muistuttaa, että maltillisella 70 euron lisäpanostuksella saisi myös OnePlus 6:n.
Siihen kuuluu jo yksi markkinoiden tehokkaimmista suorittimista, selvästi enemmän RAM-muistia ja tallennustilaa, parempi käyttöliittymä, OLED-näyttö sekä tasokkaampi kamera. Puhelinta harkitsevilla riittää siis punnittavaa kyseisten mallien välillä.
Arvosteltu alun perin toukokuussa 2018
James is the Editor-in-Chief at Android Police. Previously, he was Senior Phones Editor for TechRadar, and he has covered smartphones and the mobile space for the best part of a decade bringing you news on all the big announcements from top manufacturers making mobile phones and other portable gadgets. James is often testing out and reviewing the latest and greatest mobile phones, smartwatches, tablets, virtual reality headsets, fitness trackers and more. He once fell over.