Ny genomgång av Vivo Nex' pop-up selfie-kamera

Med deras mekaniserade pop-up selfie-kamera som först avslöjades under MWC i februari, har Vivo Nex satt igång vad som verkar bli en favorittrend för mobiler under 2018. Det är en trend som äntligen gör det möjligt för mobiler att göra sig av med den fula flärpen som skär ned över skärmen och som har blivit allt för vanlig sedan iPhone X introducerade den förra året.

Den kinesiska mobiltillverkaren Oppo har redan följt i Vivos fotsteg, då de under förra veckan tillkännagav deras egna mobil, Oppo Find X, som också har en pop-up kameradesign.

Även om designen onekligen är en snygg lösning på vad många anser vara en kompromiss i design, har pop-up kameran lett till en ny oro gällande återkomsten av rörliga delar i mobiler. Detta då de är benägna att gå sönder efter långvarig eller frekvent användning.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Det är insidan som räknas

MyFixGuide var ivriga att ta reda på hur Vivo Nex' pop-up kamera fungerade och utförde därför en djupgående genomgång av enheten, som avslöjade alla komponenter som arbetar tillsammans för att göra funktionen möjlig.

Även om den kanske inte helt tystar oron om eventuellt slitage på pop-up mekanismen, visar genomgången ett stabilt stegmotorsystem på ena sidan av kameran, med en fjäder bredvid som ska fungera som en slags kudde från yttre tryck och när mekanismen skjuts ut.

Förutom en grundlig titt på Vivo Nex' kamerakomponenter, går de dessutom igenom andra områden av mobilen, bland annat den linjära vibrationsmotorn som arbetar tillsammans med skärmen för att producera ljud till enhetens hörlur, samt dess unika fingeravtrycksläsare i skärmen.

Nedan hittar du några bilder (med tillstånd av den kinesiska hemsidan Zol.com) som visar de olika komponenterna som utgör Vivo Nex' selfie-kamera. Gå in på MyFixGuide för att läsa hela genomgången.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.