Nintendo Switch saattaa saada päivitetyn mallin Switch Liten rinnalle

Lähde: Future (Bildnachweis: Future)

Nintendo julkisti eilen uuden täysin kannettavan Switch Lite -konsolin, mutta sen lisäksi yhtiö tuntuisi valmistelevan päivitystä myös alkuperäisen Nintendo Switchin laitteistoon. Ainakin jos Federal Communications Commissioniin (FCC) lähetettyy hakemukseen on luottaminen.

Hakemuksen mukaan Nintendo on pyytänyt telehallintovirastolta Luokan II sallivaa muutosta, jonka avulla yhtiö voisi tehdä pieniä muutoksia konsoliin joutumatta käymään koko sertifiointiprosessia kokonaan alusta. Pelkästään tämän perusteella hakemuksella ei ole lähes varmasti mitään tekemistä huhuillun Nintendo Switch -jatkajan suhteen.

Nintendo on pyytänyt saada tehdä muutoksia järjestelmäpiiriin ja flash-muistiin, joiden avulla "sisäänrakennettua prosessoria voitaisiin muuttaa näiden komponenttien avulla".

Lähde: FCC

Lähde: FCC (Image credit: FCC)

Järjestelmäpiiri viittaa Swtchin nykyiseen Nvidia Tegra X1 -siruun, jossa on sekä prosessori ja näytönohjain, kun taas mainittu NAND-muisti on toinen nimitys flash-muistille.

Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tiedossa, aikooko Nintendo päivittää komponentteja nopeuttaakseen konsolin suorituskykyä tai lisätäkseen tallennustilaa, vai harkitseeko yhtiö ainoastaan kustannusten vähentämistä korvaamalla nykyiset komponentit uudemmilla ja edullisemmilla osilla.

Yhtiö saattaa olla aikeissa tuoda alkuperäisen Switchin myös samalle viivalle Switch Liten kanssa, sillä siinä kerrotaan The Vergen mukaan olevan "sähkönkulutukseltaan tehokkaampi piiriratkaisu".

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.