Facebooks Messenger-applikation får en minimalistisk makeover

Facebook följer i Spotifys fotspår (som nyligen uppdaterade sin Premium-applikation) och har börjat rulla ut en stilrenare version av sin mobilapplikation till både iOS och Android.

Detta tillkännagavs i ett blogginlägg, där företaget förklarade att "Messenger 4" förenklar applikationens användargränssnitt kraftigt och reducerar antalet flikar från nio till tre. Messenger kommer att behålla alla sina tidigare funktioner (oavsett om du gillar dem eller inte), men kommer alltså att organisera om dem på ett sätt som känns mindre överväldigande för användarna.

Chatt-flikarna innehåller numera både konversationer med bara en person och gruppkonversationer, samt en mindre kameraikon som gör det möjligt att ta foton och spela in videor som du sedan enkelt kan dela. Personer-fliken gör det möjligt för dig att se vilka som är online och kolla på dina vänners Stories.

Den tredje fliken är Upptäck-fliken, som samlar alla funktioner i Messenger du med största sannolikhet har undvikit fram tills nu, som att hitta varumärken och företag, spela Instant Games, nyheter och så vidare.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

En annan cool funktion som lagts tills, är möjligheten att lägga till olika färger på dina chattmeddelanden och enligt blogginlägget kommer vi dessutom att få se ett Dark Mode (mörkerläge) inom en snar framtid.

Dessa ändringar är ett resultat av svaren företaget fick in från en undersökning, där 71 procent av deltagarna hävdade att enkelhet var deras högsta prioritet i ett chattprogram.

Messenger 4 rullar ut till alla användare under de kommande dagarna och ytterligare uppdateringar förväntas att dyka upp inom en snar framtid. Om du vill använda chatten, men fortfarande tycker att dess gränssnitt känns lite överväldigande, rekommenderar vi att du provar Messenger Lite.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.