Nionde generationens processorer från Intel kan dyka upp tidigare än förväntat

Tidigare verkade det som att vi inte skulle få se någon av nionde generationens processorer från Intel förrän i början av 2019, men nu har ett nytt läckt dokument dykt upp och avslöjat att delar av serien kan komma att släppas så tidigt som den 1 oktober 2018.

Nära källor till Wccftech har rapporterat att tre av Intels toppmodeller av processorer i 9000-serien kommer att dyka upp den 1 oktober, medan resten av serien kommer att släppas under det första kvartalet av 2019.

Dessa tre processorer är:

  • Intel Core i9-9900K (8 kärnor / 16 trådar)
  • Intel Core i7-9700K (8 kärnor / 8 trådar)
  • Intel Core i5-9600K (6 känor / 6 trådar)

Avslöjar allt

Bland dessa tre processorer finns Intels vanliga stationära Core i9-utgåva, samt deras första åttakärniga processor med 16 trådar. Dokumentet avslöjade dock inte bara dessa tre ovan nämnda processorer.

Det avslöjade nämligen även klockhastigheter, cachestorlek och termiska avledningseffekter (TDP) för hela den nionde generationen tillsammans med den ungefärliga prissättningen för de tre toppmodellerna.

Du kan se en tabell med alla detaljer nedan, som vi fått tillgång till via Wccftech:

Alla detaljer om den nionde generationen av Intels processorer (bild från Wccftech).

Alla detaljer om den nionde generationen av Intels processorer (bild från Wccftech). (Image credit: Wccftech)

All denna information är tekniskt sett fortfarande bara ett rykte, men alla tidigare bevis verkar stärka detta. I väntan på Intels nya processorer, kan du hålla koll på vår hemsida för att få alla de senaste nyheterna, ryktena och läckorna.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.