Instagram kokeilee tykkäysten piilottamista

Instagram
Kuva: Shutterstock (Foto: Shutterstock)

Instagram aloitti jo huhtikuussa kokeilemaan kuvien tykkäysmäärien piilottamista Kanadassa. Muutoksen ideana oli, että kuvan tai videon julkaisseet käyttäjät näkevät omat tykkäyksensä, mutta kukaan ulkopuolinen ei näkisi niitä.

Nyt Instagram laajentaa kokeilujaan myös Australiaan, Brasiliaan, Irlantiin, Japaniin ja Uuteen-Seelantiin. Näimme itse asiassa kokeilun eilen myös Suomessa, mutta kyseessä saattoi olla pelkkä bugi.

Heinäkuun 18. päivästä alkaen kyseisistä maista tulevien käyttäjien julkaisujen tykkäysmäärät piilotetaan kotinäytöltä, profiileista ja ulkopuolisille sivuille linkatuista julkaisuista. Käyttäjiä ilmoitetaan muutoksesta etusivulle ilmestyvässä viestissä.

Instagramin uudesta tykkäykset piilottavasta toiminnosta ilmoitetaan käyttäjille viestillä

Käyttäjille ilmoitetaan muutoksesta suoraan Instagramin etusivulla. (Image credit: Instagram)

Hyvästit kiusaamiselle?

Instagram on huomannut, että yhtiön sosiaalisen median alustaa käytetään usein kiusaamiseen, joten se julkaisi jo aiemmin kaksi uutta työkalua taistellakseen nettikiusaamista vastaan. Yhtiö joutui paineen alle myös tapauksessa, jossa teinitytön tappanut henkilö julkaisi kuvia tytön ruumiista omalle Instagram-käyttäjälleen. Kuvat ehtivät olla julkisina tuntien ajan ennen kuin ne poistettiin.

Facebookin ja Instagramin käyttöehdoista Australiassa ja Uudessa-Seelannissa vastaava Mia Garlick kertoi, että tämän päivityksen tavoitteena on kuitenkin ennen kaikkea vähentää alustalla käytävää kilpailua tykkäyksistä.  

"Toivomme, että tämän kokeilu vähentää käyttäjien paineita saada julkaisuille mahdollisimman paljon tykkäyksiä. Tuolloin he voivat sen sijaan keskittyä jakamaan [kuvia ja videoita] asioista, joita he rakastavat", Garlick totesi lausunnossaan.

Muutos ei todennäköisesti vaikuttaisi valtavasti tavallisten käyttäjien elämään, mutta se voisi olla valtava kolaus sosiaalisen median vaikuttajille ja yrityksille. Instagram kertoo kuitenkin, etteivät testit vaikuttaisi kyseisiin käyttäjiin, koska julkaisujen suosiota mittaavat työkalut, kuten Insights ja Ads Manager, pysyisivät edelleenkin samoina. 

Jos Instagramin kokeilut otetaan joskus käyttöön valtavirrassa, muutos tulee varmasti herättämään vahvoja tunteita puolesta ja vastaan.

Sharmishta Sarkar
Managing Editor (APAC)

Sharmishta is TechRadar's APAC Managing Editor and loves all things photography, something she discovered while chasing monkeys in the wilds of India (she studied to be a primatologist but has since left monkey business behind). While she's happiest with a camera in her hand, she's also an avid reader and has become a passionate proponent of ereaders, having appeared on Singaporean radio to talk about the convenience of these underrated devices. When she's not testing camera kits or the latest in e-paper tablets, she's discovering the joys and foibles of smart home gizmos. She's also the Australian Managing Editor of Digital Camera World and, if that wasn't enough, she contributes to T3 and Tom's Guide, while also working on two of Future's photography print magazines Down Under.