Google Maps testar ett nytt Commute-gränssnitt för att ersätta flikarna Driving och Transit

(Foto: Google)

Vi har precis fått reda på att applikationen Google Maps håller på att förbättras ännu en gång. Den här gången verkar det som att teknikjätten kommer att ersätta flikarna Driving och Transit (som dyker upp längst ned på skärmen), med ett enda Commute-gränssnitt.

Om du trycker på Commute-alternativet, som först upptäcktes av Android Police på en Android-enhet, får du upp ett nytt gränssnitt med en flik högst upp på skärmen som kan ändras för att välja mellan destinationerna "till hemmet" eller "till jobbet".

Beroende på vilken destination du väljer, kommer en rutt sedan att dyka upp längre ned på gränssnittet, med en "alternativ rutt" som dyker upp nedanför den.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Den nya Commute-fliken (Bild från: Android Police)

Den nya Commute-fliken (Bild från: Android Police)

Även om den nya funktionen verkar att fungera bra, verkar det dock som att den gör det svårt att hitta alternativa transportalternativ.

Det är enkelt att växla mellan körinstruktioner och alternativ för kollektivtrafik på det nuvarande gränssnittet för Google Maps, men de alternativen verkar ligga dolda i den nya Commute Settings-menyn på gränssnittet som testas. 

Det verkar dock som att testet är väldigt begränsat, ingen av oss på TechRadar hade tillgång till de nya alternativen som visas upp i bilderna ovan. Vi gissar därför att det här nya gränssnittet inte är en del av en beta-uppdatering och inte kommer att rullas ut till allmänheten innan det genomgått omfattande tester.

Sharmishta Sarkar
Managing Editor (APAC)

While she's happiest with a camera in her hand, Sharmishta's main priority is being TechRadar's APAC Managing Editor, looking after the day-to-day functioning of the Australian, New Zealand and Singapore editions of the site, steering everything from news and reviews to ecommerce content like deals and coupon codes. While she loves reviewing cameras and lenses when she can, she's also an avid reader and has become quite the expert on ereaders and E Ink writing tablets, having appeared on Singaporean radio to talk about these underrated devices. Other than her duties at TechRadar, she's also the Managing Editor of the Australian edition of Digital Camera World, and writes for Tom's Guide and T3.