Chrome feirer 10 år med nytt design

Det er rart å tenke på at Google Chrome har vært med oss så lenge, men Googles populære nettleser fylte faktisk 10 år 2. september. Da passer det jo fint å feire anledningen med et stilig nytt design som reflekterer nettleserens etter hvert modne alder.

Google er flinke til å holde nettleseren sin oppdatert med jevnlige forbedringer, men denne oppdateringen er ekstra omfattende med et helt nytt design bestående av runde kanter, en oppfrisket fargepalett og nye ikoner.

Et strømlinjeformet utseende

Det nye designet er flatt og uten skygger og graderinger, og Chrome fremstår dermed som renere og mer strømlinjeformet slik at du skal kunne navigere deg raskere rundt. Fanene har også fått en avrundet form, og det skal gjøre det lettere å se ikonene for hver nettside når du har mange fanger åpne.

Ved siden av disse estetiske endringene, har også søkelinjen blitt oppdatert så den gir deg mer informasjon umiddelbart mens du skriver. I tillegg kan du også søke etter faner, noe som igjen kommer godt med for deg som liker å jobbe med mange faner samtidig. Det skal også være mulig å velge favorittsider på "ny fane"-siden, og velge ditt eget bakgrunnbilde.

Oppdatert mini-spill

Google har også annonsert at du snart vil få mulighet til å søke gjennom Google Drive-filer ved hjelp av søkelinjen, men viktigst av alt er selvfølgelig oppdateringen som har kommet til "Dino Runner"-spillet.

Alle som noen gang har hatt en dårlig forbindelse har nok sett den lille piksel-dinosauren, som blir til en spillfigur i et lite spill om du trykker på "space". I anledning 10-årsfeiringen, har spillet blitt oppdatert med bursdagskake og ballonger, og dinosauren er utstyrt med en søt liten party-hatt.

Vil du prøve spillet, er det bare å skru av nettforbindelsen og åpne en ny fane, eller skrive inn chrome://dino/ i søkefeltet. (husk å trykke på space).

Kilde: Android Community

Olivia Tambini

Olivia was previously TechRadar's Senior Editor - Home Entertainment, covering everything from headphones to TVs. Based in London, she's a popular music graduate who worked in the music industry before finding her calling in journalism. She's previously been interviewed on BBC Radio 5 Live on the subject of multi-room audio, chaired panel discussions on diversity in music festival lineups, and her bylines include T3, Stereoboard, What to Watch, Top Ten Reviews, Creative Bloq, and Croco Magazine. Olivia now has a career in PR.